Malta adası ilk bakışta pek de bir kış tatili rotası gibi gelmeyebilir, ne de olsa Akdeniz'in ortasında; tertemiz suları ve büyüleyici kıyıları ile meşhur, dalış yapmak isteyenlerin gözde mekânı bu eşsiz ada. Fakat söylemeliyiz ki Malta adası güneş ve deniz severleri kışın dahi hayal kırıklığına uğratmıyor. Ayrıca güneş-kum-deniz üçlüsüne ek adanın size sunacağı bambaşka güzellikler de yok değil. Hatta belki de Malta’nın kültürel ve tarihi yönünü yoğun yaz turizmine maruz kalmadan deneyimlemek çok büyük bir fırsat olacaktır.

Gelin hep birlikte kışın Malta'da neler yapabiliriz bir göz atalım!

Image
0

Ilıman Havası

Kış aylarında ortalama 13-20 derece dolaylarında seyreden Malta yıl boyunca 300 günden fazla günışığı alarak sizi kapalı havaların hüznüne boğmayacağına söz veriyor. Görece hala oldukça sıcak olan aralık ayından itibaren ocak ve şubat ayı boyunca artık yer yer bastıran yağmurlar başlamış olsa da genel olarak sakin havası aşırı sıcaklara maruz kalmadan tatilin tadını çıkarmanız için size bolca fırsat tanıyor. Başkent Valetta’da kalın bir cekete ihtiyaç duymadan ılık havanın sizi sarmasıyla keyifli turlar atmanız işten bile değil. Bir kap da gelato alın ve bu güzel havanın keyfini çıkarın.

Ucuz Konaklama ve Aktiviteler

O her tatil aradığınız konfor ve lükse ulaşmak çok da tuzlu olmak zorunda değil desek? Butik veya lüks fark etmez Malta kesinlikle kışın çok daha ucuz olan konaklama mekanlarına ev sahipliği yapıyor. Hatta sezon dışı turizmi teşvik amacıyla bazı oteller %50 indirim gibi etkileyici kampanyalar yapabiliyor. Takip etmekte fayda var!

Uygun fiyatlara ek, yaz çılgınlığı bittiğinden otellere hâkim olacak o sakin ambiyans size aradığınız huzuru getirebilir. Küçük işletmelerin de sezon dışı ziyaret eden turistleri minnetle karşılayacağı aşikâr.

Yalnızca konaklama değil ada içi ve dışı yolculuklarınız, yiyecekler ve katılmak isterseniz birçok aktivite ve tur da kışın çok daha ucuz bu güzel adada.

Image

Azalan Kalabalıklar

Malta yazın hem oldukça sıcak hem de turistlerin caddeleri ve kıyıları doldurmasıyla oldukça kalabalık. Bu kalabalığın da kendine göre bir canlılığı ve renkliliği olsa da adayı neredeyse kendi kendinize keşfedebileceğiniz sakin aylar kaçırılmayacak bir fırsat. Güzel restoranlarda uzun uzun bekleyeceğiniz rezervasyonlar olmadan enfes Malta mutfağını keşfedebilirsiniz.

Fotoğraflarınızın kıyısından köşesinden fırlayacak kalabalık turist grupları olmadan da o mükemmel anı yakalayarak sanatınızla harikalar yaratacak olmanız da cabası!

Neredeyse Hiç Azalmayan Yeşillik

Yukarıda bahsettiğimiz kısa fakat yoğun yağmurlar sayesinde adanın doğal bitki örtüsü kışın beslenmeye tam anlamıyla başlıyor. Yazın kuruyan ve yer yer çölümsü bir görüntüye kavuşan Malta kışın yabani çiçeklerle, zümrüt ağaçlarla tüm çehresini değiştiriyor. Yürüyüş ayakkabılarınızı almayı unutmayın, bizden söylemesi!

Image

Tarihi Yapılar

Barok tarzı yapıları, rengarenk bahçelere açılan tarihi duvarlarıyla başkent Valletta, kalabalıklar olmadan çok daha efsunlu ve gizemli bir havaya bürünüyor o kesin. Hristiyan Şövalyeleri tarafından inşa edilmiş bu şehrin her köşesi tarih kokuyor.

İçerisinde 350’den fazla bulundurduğu kiliseleri ise hem mimari güzellikleri hem de taşıdıkları hikayeler ile sizi oldukça etkileyecek.

Sevgililer Günü

Partnerinizle Malta’yı ziyaret etmeyi düşünürseniz bu yolculuğu şubat ayına denk getirmek harika bir fikir olabilir. Bolca romantik gezi noktalarına sahip Malta, aynı zamanda bu aşk ayında rengarenk bir karnavala da ev sahipliği yapıyor. Parlak kostümler, maskeli balolar görmeye hazırlanın! Neredeyse her akşam düzenlenen partilere siz de süslenip maskenizle katılabilirsiniz elbet.

Parterinize unutamayacağı bir tatil hediye etmek ve aşkınızı tazelemek isterseniz rotanız Malta!

Tüm Bunlara Ek Sayısız Aktivite Sizleri Bekliyor.

Yürüyüş Yapın:

Malta’nın doğasını deneyimlemek ve onu hak ettiği övgülere boğmak için en iyi dönemlerden biri kış. Yazın oldukça yükselen sıcaklarda uzun süre yürüyüş yapmak biraz tehlikeli olabilir. İster tarihi ister deniz kenarı isterseniz yemyeşil bölgelerinde yürüyün, görece serin kış havaları zihninizi şehir hayatının karmaşasından uzaklaştıracak ve size apayrı bir dinginlik verecek.

Meşhur yürüyüş rotalarını da takip edebilirsiniz. Zurrieq Loop, Marfa Watchtowers Rotası veya Malta’nın en zorlu rotalarından olan Dingli Cliffs Walk!

Image

Yılbaşı Pazarlarında Alışveriş Yapın:

Maltalılar yılbaşını çok seviyor. Aralık ayı boyunca hem tematik hem genel eşyalara özgü düzenlenmiş tezgâhları bulmak mümkün. Sevdiklerinize götürmek için bakınacağınız hediyeleri popüler bir alışveriş noktası olan Bisazza Caddesine kurulan Sliema Noel Pazarında bulmanız oldukça olası. Sanat ürünlerinden tutun geleneksel Avrupa lezzetlerine kadar her keyfe uygun ürün bulunabilir.

Müzeleri Ziyaret Edin:

İşte size yağmurun bastırdığı bir gün yapılabilecek en mükemmel aktivite! Hem de 30 tane farklı müzeden dilediğinize gidebilirsiniz. Birkaç öneri sunar isek: Malta Klasik Arabalar Koleksiyonu Müzesi’nde 100 kadar ve mükemmel bir özenle restore edilmiş klasik arabalar meraklılarını bekliyor. Bir diğer önerimiz Ulusal Arkeoloji Müzesi. Neolitik döneme kadar uzanan tarihi eserleri bulabileceğiniz çok ilginç bir müze. Çocuklar da etkileşimli sergilerin yer aldığı Esplora Bilim Merkezine bayılacaklar!

Herkese şimdiden iyi yolculuklar!