Tarihimizde her ne kadar işgal döneminde devlet adamlarının sürgüne gönderildiği ada olarak bilinse de, Sicilya Adası’nın güneyinde yer alan Malta, 7000 yıllık mimari yapısıyla günümüzde dahi göz kamaştırmaya devam ediyor. Akdeniz’in mavisi ve bal rengi taş yapılarıyla dikkat çeken bu şirin ada sunmuş olduğu dil eğitimiyle adeta farklı kültür ve dillerin de buluşma noktası haline gelmiştir.

Öyle ki Malta’ya geldiğinizde bir yanda adayı keşfetmek isteyen gezginlerle, diğer yanda ise dil eğitimi için Malta’yı tercih eden gençlerle karşılaşabilirsiniz. Özellikle dil eğitimi konusunda oldukça tercih edilen ülkelerin başında gelen Malta, turizm sektörünün dışında ülkeyi eğitim sektöründe de üst seviyelere taşımaya devam etmektedir.

Image
1

Dil okullarının değişilmez adresi olan Malta, coğrafi konumu itibariyle tam olarak Akdeniz’in kalbinde yer alır. Eğitim ülkede erken yaşlarda başladığı için yerel halkın büyük çoğunluğu akıcı bir şekilde İngilizce konuşabilmektedir. Ayrıca İtalyan televizyonunun katkısı ve coğrafi yakınlığı nedeniyle birçok Maltalı ile İtalyanca anlaşabilmek de mümkündür.

Herkesin bildiği gibi dil eğitimi, kariyer yapmak için alınması gereken en temel eğitimlerin başında gelir. Özellikle de kendini geliştirmek, dil öğrenmek ve öğrendiği ile iş hayatında daha yüksek seviyelere ulaşmak isteyenler, avantajlarıyla daha iyi imkanlara sahip olan ülkelerde eğitim almayı tercih ederler. Orta Akdeniz bölgesinde üçü büyük, ikisi küçük olmak üzere toplam 5 takımadadan oluşan Malta, dil eğitimi konusunda en çok tercih edilen ülkelerden biridir.

Konaklama seçenekleri, ulaşım kolaylığı ve ekonomik kolaylık gibi pek çok yönden avantajlarla dolu olan ülke, bir öğrencinin beklentilerini fazlasıyla karşılayabilen yapısı ile dikkat çekici bir ülkedir.

Malta’da dil eğitimi almanın ayrıcalıklarının başını kesinlikle diğer ülkelere kıyasla daha ekonomik olması çekmektedir. Schengen Vizesi’nin olmasından dolayı Avrupa ülkelerine yakınlığı da öğrencilere diğer ülkeleri ziyaret etme şansı vermektedir.

Image
2

Şüphesiz ki bir öğrenci için en temel şart; gittiği ülkede farklı alternatiflerde konaklama seçeneklerini bulabilmesidir. Bu noktada Malta en gelişmiş ülkelerden de biridir. Aile yanında konaklama seçeneğine sahip olması, sıcak ve aile ortamında eğitime devam etmeyi sağlamakta olup, okulda konaklama seçeneği ile derslerle daha yakından ilgilenme fırsatı sunmaktadır.

Konaklama organizasyonu genellikle öğrencinin tercih ettiği dil okulu tarafından yapılmaktadır. Dolayısıyla konaklama seçenekleri okuldan okula değişiklik gösterir. Neredeyse her okulun sunduğu özellikle kısa dönem dil eğitimi almak isteyen öğrenciler arasında en popüler konaklama seçeneklerinden bir tanesi de aile yanında konaklamadır. Aile yanı konaklamada kahvaltı ve akşam yemeği ya da yemeksiz seçenekleri tercih edilebilir.

Bazı okullar ise öğrenci rezidansları ve yurt gibi seçeneklere sahiptir. Bu konaklama tiplerinde kendinize özel tek veya arkadaşlı oda tercih ederek, daha özgür bir ortamda dil öğrenebilirsiniz.

Malta’da İngilizce eğitimi veren dil okulları değişik alanlarda seçenekler sunmaktadır. Genel İngilizce eğitiminin yanı sıra TOEFL, IELTS gibi sınavlara hazırlık ya da akademik amaçlı eğitimlere ek olarak iş İngilizcesi eğitimi de alınabilmektedir.

Malta’da dil okullarının önemli bir bölümü İngiliz dil okullarının Malta şubesi olarak açılmışlardır ve İngiltere kaynaklı eğitim vermektedirler. Diğer dil okulları da tarz ve eğitim standardı olarak İngiltere’de dil okullarına denktir. Dolayısıyla öğretmenlerin neredeyse tamamı İngiltere’den gelmektedir. Bu nedenle Malta dil eğitimi kalitesi ve içeriği bakımından İngiltere’ye kıyasla dezavantaj oluşturmamaktadır.

180 yıl boyunca İngiliz Sömürgesi olarak kalan Malta’nın ikinci ana dilinin İngilizce olması ve ülkenin Avrupa’nın önemli merkezlerine yakınlığı, bu ülkede İngilizce okullarının da gelişmesini sağlamıştır. Kış aylarında oldukça ekonomik, yaz aylarında ise son derece eğlenceli eğitim programları nedeniyle Malta dil okulları her geçen yıl daha fazla öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır.

İtalya’nın güneyindeki bu şirin ada, bir yandan İngilizce dil eğitimi alırken öte yandan da tatil yapmak isteyen öğrenciler için cazip imkanlar sunar. İngiltere’nin çoğu zaman kapalı, bulutlu ve yağmurlu havası yerine özellikle yaz aylarında deniz ve güneşin de nimetlerinden yararlanmak isteyen binlerce kişi Avrupa’nın her yerinden Malta’yı tercih etmektedir. Dolayısıyla Malta hem dil eğitimi hem de yaz tatilini aynı zamanda tek maliyetle yapmanızı sağlar.

Image
3

Siz de yakın zamanda Malta’da dil eğitimi almayı düşünüyorsanız eğer ülkenin sunmuş olduğu dil eğitimi ayrıcalıklarına gelin hep birlikte bakalım. İşte Malta’da dil eğitimi almanın başlıca ayrıcalıkları…

Vize almak artık çok daha kolay

Eğer Malta’da 3 aydan daha az süre kalacaksanız ve Malta’daki dil okulları arasından konsolosluk tarafından akredite olan bir dil okulu ayarladıysanız çok rahat bir şekilde Schengen Vizesi alabilirsiniz. Malta vize işlemlerinde diğer ülkelere oranla daha esnek olduğu için İngilizce konuşulan diğer ülkelerden vize alamayacak durumda olan öğrenciler için de iyi bir alternatif oluşturmaktadır.

Türkiye’ye çok yakın

Ulaşım konusunda ülkenin gelişmiş bir yapıya sahip olması, bir noktadan başka bir noktaya giderken kısa sürede ulaşılabilmesi gibi önemli etkilere sahip olan ülke, bu tip nedenlerden dolayı en çok tercih edilen ülke olmayı başarmaktadır. İstanbul’dan uçakla yalnızca 2.5 saat uzaklıkta bulunan Malta’ya haftanın her günü THY’nin uçuş seferi bulunmaktadır. Bunun yanı sıra adada ulaşım da oldukça kolaydır. Bir şehirden başka bir şehre seyahat etmek yaklaşık 10 – 15 dakikadır.

Image
4

Akdeniz ikliminin cazibesi

Kışın bile ılıman bir iklime sahip olan Malta’da dil okulu deneyiminiz kesinlikle dört duvar arasında geçmez.  Malta, Akdeniz’e özgü olmasının yanı sıra kültürel dokusu ile cazibesi olan bir adadır. Birbirinden güzel plajları ve güzel havası sayesinde İngilizce dil kursuna gelenler için adayı keşfetmek oldukça keyiflidir. Siz de Malta’nın mavi sularında yüzerek İngilizce dil eğitimi almanın ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.

Yerliler tarafından en çok kullanılan ikinci dil: İngilizce

Uzun yıllar altında kaldıkları İngiliz sömürgeciliğinin en güzel sonucu da İngilizce’yi gündelik hayatlarına dahil etmiş olmalarıdır. Malta’nın yerlileri okullarında Maltaca ve İngilizce’yi ana dil olarak öğrenmektedir.

Dünyanın her yerinden gelen insanlarla tanışma şansı

İçinde barındırdığı doğal güzellikleriyle turistlerin gözdesi olan Malta, dil okullarının çokluğu sayesinde her yıl binlerce öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Tüm yıl boyunca adada sosyal ortamlarda mutlaka sohbet edecek ilginç insanlar bulabileceksiniz.

Image
5

Su sporları severlerin gözde merkezi

Malta’da İngilizce dil eğitimi alırken, neredeyse yıl boyu güneş olduğu için sıcak havayı her an soluyabilirsiniz. Avrupa’nın en iyi dalış bölgesi ödülünü alan Malta, yüksek dalış yerleri, ışık suları, çeşitli gemi ve savaş uçağı batıkları, nefes kesen doğal güzellikleriyle Türkiye’ye nazaran daha cazip fiyatlarıyla sizleri beklemektedir. Malta’ya geldiğinizde dilerseniz dalış, su kayağı, yelken ve rüzgar sörfü gibi heyecanlı aktivitelerde bulunabilir ya da yüzerek adanın tadını çıkarabilirsiniz.

Her yaşa uygun dil eğitimi

Malta’da bulunan dil okullarının tamamı yetkin kurumlar tarafından akredite edilmiştir. Her yaşa ve İngilizce seviyesine yönelik dil programları bulmak mümkündür. İster akademik anlamda isterseniz de sıfırdan yeni bir dil öğrenmek için Malta’daki dil kurslarından yararlanabilirsiniz.

Çalışma imkanının bulunması

Malta, haftalık 20 saat yarı zamanlı çalışma iznini, dil okullarında 90 günün üzerinde dil eğitimi alan öğrencilerine vermektedir. Çalışmaya başlamadan önce 90 günlük İngilizce dil eğitimini tamamlamış olmanız gerekir.