Standart turlarla, araba ya da otobüsle yaptığınız karasal gezilerden farklı bir deneyim mi arıyorsunuz? Eğer bulunduğunuz destinasyon Malta gibi her yanı denizlerle çevrili bir ada ülkesi ise yat kiralayarak keşfe çıkmaya ne dersiniz... İşte, Malta'yı deniz yolu ile keşfedebileceğiniz yat turlarının detayları!

Image
1

Farklı Zamanlar İçin Farklı Seçenekler

Malta'yı keşfederken yat kiralamak isterseniz, öncelikle kiralama yapacağınız gün sayısını belirlemeniz gerekir. Eğer turistik bir geziye çıkacaksanız ve sadece amacınız günübirlik bir tur ise günlük yat kiralama seçeneğinden faydalanabilirsiniz. Unutulmaz bir deneyim sunan günlük yatlar Malta, Comino ve Gozo Adası çevresindeki büyüleyici tüm koyları, lagünleri ve plajları dolaşır. Profesyonel kaptanlar ve yardımcıları eşliğinde çıkacağınız bu unutulmaz mvi turda sizin yapmanız gereken sadece rahatlamak, arkanıza yaslanmak ve kendini şımartmak. Dilerseniz belirli durak alanlarında yüzme, şnorkel dalış ya da yelken sporu yapabilir, tüm günü kendi tercihinize göre plânlayabilirsiniz.

Malta'da çok günlük bir gezi plânınız varsa ve bunu da yat ile yapmak isterseniz, o zaman çok günlük yat kiralama seçeneğini tercih edebilirsiniz. Gozo, Comino ve Malta çevresi dahil olmak üzere diğer takım adaların kıyılarına da uğrayabilir, eşsiz maviliklerde çeşitli plaj yapılarının keyfini çıkarabilirsiniz. İşinde usta kaptanlar, birkaç gün boyunca en büyüleyici yerleri görmenizi sağlar. Konaklama için belirlenen alanlarda ve marinalarda demirleme seçeneği sunulur. Ayrıca kısa yürüyüşler ve alışverişler için Gozo ve Comino gibi büyük destinasyonlarda karaya çıkma seçeneği de sunulur. Öğle yemekleri genellikle gemide lezzetli bir barbekü eşliğinde sunulur. Kısacası, gün doğumunu bir teknede karşılamak ve sabahı erken saatlerinde enfes bir koyda yüzmenin tadını çıkarmak isterseniz, çok günlük yat kiralama hizmetinden faydalanabilirsiniz. Her yeni güne müthiş bir kahvaltı ve bir sonraki keşif için heyecanla başlayacağınıza emin olabilirsiniz.

Image
2

Yat Gezisinde Akşam Yolculukları

Gün boyu Malta'yı ve adaları dolaştıktan sonra yat gezisiyle bir akşam yolculuğu yapmaya ne dersiniz? Özel bir ortamda, arkadaşlarınız ya da ailenizle birlikte ılık deniz melteminin yüzünüze vuracağı keyifli bir akşamı gemide geçirebilirsiniz. Malta'da akşam turları genellikle Pitoresk Valletta Grand Limanı'ndan başlar ve adanın batı kısmından doğu tarafına doğru yelken açarak devam eder. Dilerseniz gün batımından önce tura başlayabilir, dalış faaliyetlerinden de faydalanabilirsiniz. Hava tamamen karardığında yatta barbekü, peynir dilimleri, kızartma çeşitleri, alkollü ve alkolsüz içecek tercihiniz ile birlikte sunulan hizmetten de faydalanabilirsiniz. Dönüş yolculuğunda gezi için Valletta Grand Limanı'na uğrayan yat, gece aydınlatılan üç farklı limanı daha dolaşarak başlangıç noktasında muhteşem bir finale imza atar.

Akşam yat kiralama seçenekleri arasında özel gün kutlamaları da yer alır. Eğer sevgilinizle ya da eşinizle birlikte huzurlu ve rahat bir ortamda romantik bir zaman geçirmek istiyorsanız, mutlaka Malta'da akşam turlarını denemelisiniz. Gezi boyunca en sakin rotalardan geçen kaptan, daha sonra sessiz koylardan birinde demirler ve tamamen sizin için hazırlanmış ve gurme yemeği romantik ambiyans eşliğinde sunulur.

Özel gün kutlamalarını akşam yat kiralama seçeneği ile yapabileceğiniz gibi gündüz de doğum günü partisi, düğün öncesi fotoğraf çekimi, evlilik teklifi, balayı kutlaması, bekarlığa veda partisi düzenleyebilirsiniz. Eğer yat kiralama firmasına bu tür özel isteğiniz olduğunu belirtirseniz, gerekli süsleme ve hazırlıklar tamamen sizin istediğiniz şekilde sunulur.

Image
3

Kalabalık Gruplar İçin Malta'da Filo Kiralama Hizmeti

Malta'ya kalabalık bir kafile ile gidiyorsanız ya da iş arkadaşlarınız ile özel bir etkinlikteyseniz, tek bir yat kiralamak yeterli gelmeyebilir. Bu durumda filo kiralama seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Gruptaki kişi sayısına göre birden fazla yat kiralama seçeneği sayesinde ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre uyarladığınız bir rota boyunca yelken açabilirsiniz. Eğer çok günlük gezi yapılacaksa, bildirmeniz halinde catering ihtiyaçlarınız da yat kiralama firması tarafından karşılanır. Dilerseniz filo kiralama etkinliğine katılan bir ekibin içine bile dahi olabilirsiniz. Böylece hem daha ekonomik bir yat gezisine sahip olabilir, hem de mavi sularda yeni arkadaşlıklar kurmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Bu sene şirketiniz yurt dışında büyük bir toplantı düzenlemeye mi karar verdi? Otel konferans salonlarından artık sıkılmadınız mı? O halde neden lüks yatlardan birinde iş toplantılarınızı düzenlemiyorsunuz? Malta, tam da bunun için mükemmel bir iklim ve ortam sunan bir ada ülkesidir. Eğer iş toplantıları veya ekip oluşturma faaliyetleri gibi bir amacınız varsa, lüks bir yat kiralamayı düşünebilirsiniz. Hatta iş arkadaşlarınız ya da çalışanlarınızı motive edecek bir gezi bile düzenleyebilirsiniz. Bu tür turlarda talep ederseniz, sahil boyunca mükemmel bağlantı sunan Wi-Fi imkânı da sunulur.

Kaptan Lisansınız Var Mı?

Lisanslı ve deneyimli bir kaptansanız, Malta'da tamamen sizin kiraladığınız bir yat gezisine çıkmaya ne dersiniz? Bareboat yat turları ile Malta ve ötesindeki adaları keşfetmenin keyfini çıkarırken, kendi kullandığınız yat ile sevdiklerinizi gezdirmenin gururunu da yaşayabilirsiniz. Üstelik kimse size ne yapacağınızı, nereye gideceğinizi veya rotanızı ne zaman nereye çevireceğinizi bile sormayacak. Tam donanımlı ve ticareti olarak onaylanmış yatlardan birini kiralamak istiyorsanız, yine aynı büyüklükte bir yelkenli deneyiminizin olması gerekir. Ayrıca Malta'da bazı yat kiralama firmaları tercihen yine benzer deneyime sahip en az bir mürettebatın da olmasını şart koşabilir.

Image
4

Malta'da Popüler Turlara Katılmanın Tam Sırası

Malta'da deniz, güneş ve yelken eşliğinde popüler yat turlarına katılmaya ne dersiniz? Bu konudaki en ünlü turlardan biri de Blue Lagoon Turu'dur. Comino Adası'nda yer alan Mavi Lagün, Kristal Lagün ve St. Maria Körfezi noktalarından oluşan tur, âdeta Malta'yı ziyarete gelen herkes için bir zorunluluk gibidir. Bu özel turu yine özel bir teknede yapmak, sevdiklerinizle birlikte keyifli zaman geçirmek tatilinizi taçlandıran anılara sahip olmanızı sağlar. Müzik, eğlence ve dilerseniz tekne kullanma deneyimi de sunan bu turu mutlaka Malta'da yapılacaklar listesine yazmanız gerekir.

Tekne ile popüler tur seçeneklerinden biri de Gozo Adası ziyareti olabilir. Mgarr ıx-Xini, San Blas ve Ramla Körfezi rotalarından oluşan bu tur, Malta'nın en büyük adası olan Gozo'da son bulur. Malta'nın adeta kardeş adası sayılan Gozo'yu tam anlamıyla gezmek için özel bir günün size ait olduğu charter tekne kiralama seçeneği en uygun ve avantajlı opsiyon olabilir. İstediğiniz tüm mahremiyet sınırları içerisinde seyahatinizi keyifli hale getirebilirsiniz. Eşsiz tenha koylarda demirlemek, güneş ışığı altında mavinin serinliğinin keyfini sürmek ve Mgarr Marina'da nefis bir yemek yemek istiyorsanız, Gozo Turu'nu bir köşeye not almanız tavsiye edilir.

Malta'yı yat veya katamaran ile keşfetme deneyimi, turistik ya da iş seyahatinizde size muhteşem anılar sunar. Farklı boyut ve uzunluktaki motorlu tekneler, yatlar, kaptanlı veya kaptansız kruvazörler eşliğinde güverteden denizin keyfini çıkarmak elinizde. Su sporlarına ilginiz varsa, Malta'nın ılık denizinde jet-ski keyfi de yapabilirsiniz.

Malta Adası'nın doğal güzelliğinin tadını çıkarmak, Akdeniz'in enginliğini keşfetmek, lagünleri ve saklı kalmış koyları tek tek ziyaret etmek için yat kiralama seçeneği her daim aklınızda olsun!