Sicilya Adası’nın güneyinde ufak bir ada ülkesi olan Malta, özellikle yaz sezonunda turistler ve dil okullarına gelen öğrencilerin akınına uğramaktadır. Bir ada ülkesi olmasına rağmen Malta’da otobüs ağı oldukça gelişmiştir. Bu nedenle Malta’nın en ücra köşelerine bile otobüsle gidebilirsiniz.

Otobüs bileti sürücüden ya da otobüs terminallerinden temin edilebilmektedir. Otobüs biletini sürücüden aldığınız takdirde otobüs bilet ücreti kış döneminde 1.50 €, yaz döneminde ise 2.00 €’dur. Gece seferleri için de 3.00 € ödersiniz. Biletler genellikle tek kullanımlık olup, 2 saat içerisindeki aktarmaları kapsamaktadır.

Image
1

İşte otobüs bileti dışında Malta’da kullanabileceğiniz başlıca ulaşım kartları…

Tallinja Kart

Malta’ya geldiğinizde otobüslerden temin edeceğiniz otobüs biletlerinin dışında TallinjaCard hizmetinden de yararlanabilirsiniz. Malta otobüslerini tasvir eden Tallinja, otobüslere ay boyunca belli bir indirim ücretiyle binilmesi için verilen temassız kullanım kartıdır. Fotoğraf ve kimlik bilgileriyle kişiye özel hale getirilen bu kart, Malta ve Gozo’daki tüm otobüslerde kullanılabilmektedir. Otobüse her bindiğinizde Tallinja kartınızla otobüsteki okuyucuya dokunmanız yeterlidir. TallinjaCard’ın çocuk, öğrenci, yetişkin, Gozo sakinleri ve Engellilere yönelik olmak üzere farklı kart çeşitleri bulunmaktadır.

Tallinja Child Card

Tallinja Child Card, 4 – 10 yaş arasındaki çocukları kapsayansarı renkte bir seyahat kartıdır. Adada 4 yaşına kadar olan tüm çocuklar ücretsiz olarak seyahat edebilme hakkına sahiptir. Otobüse her bindiğinizde Tallinja kartınızla okuyucuya dokunmanız yeterlidir. Her yolculuk için 25 sentlik bir ücret, her gün maksimum 50 sent veya haftada 2 €’ya kadar mevcut krediden otomatik olarak düşmektedir.

Tallinja Concession Card

Tallinja Concession Card, Engelli ve Maltalı 60+ üzeri kimlik sahiplerine verilen mavi renkte bir seyahat kartıdır. Otobüse her bindiğinizde Tallinja kartınızla okuyucuya dokunmanız yeterlidir. Her yolculuk için 25 sentlik bir ücret, her gün maksimum 50 sent veya haftada 2 €’ya kadar mevcut krediden otomatik olarak düşmektedir.

Image
2

Tallinja Gozo Card

Tallinja Gozo Card, adresi Gozo’da bulunan herkes tarafındankullanılabilmektedir. Otobüse her bindiğinizde Tallinja kartınızla okuyucuya dokunmanız yeterlidir. Her yolculuk için 75 sentlik bir ücret, her ay yüklediğiniz kredinizden otomatik olarak düşmektedir.

Tallinja Student Card

Tallinja Student Card, 11 ile 16 yaşları arasındaki tanınmış bir eğitim kurumu ile tam zamanlı bir kursa en az üç ay boyunca devam eden herkes tarafından kullanılabilir. Öğrenciler verilen kart, kırmızı renktedir.Otobüse her bindiğinizde Tallinja kartınızla okuyucuya dokunmanız yeterlidir. Seyahatlerinizin toplam harcaması ayda 21 €’ya ulaştığında, ayın geri kalanında yapacağınız yolculukla için herhangi bir ödeme yapmazsınız. 55 €’ya temin edilen öğrenci kartı, satın aldığınız günden itibaren 3 aylık seyahat hakkı sağlar. Tallinja kartınızdan ek kredi kesildiği tek durum ise gece hizmetlerini ve özel hizmetleri kullanmaktır.

Tallinja Card 12 Single Day Journeys

12 günlük yolculuk kartı, Malta ve Gozo’da dolaşmanın en kolay ve uygun yoludur. Kartın son kullanma tarihi, kart üzerinde belirtilen süreye göredir. Bu kart aynı zamanda gece rotalarını da içermektedir.12 Single Day Journeys kartınızı toplamda 12 gün olmak suretiyle istediğiniz herhangi bir zaman diliminde kullanabilirsiniz.

Image
3

Tallinja Explore Card

7 gün boyunca Malta Toplu Taşıma noktalarında sınırsız seyahat etme imkanı sağlayan Tallinja Explore Card ile Malta ve Gozo’nun herhangi bir noktasını keşfetmeye gidebilirsiniz.

Tallinja Explore Plus Card

Tallinja Explore Plus Card, 7 gün boyunca limitsiz seyahat imkanı sunmaktadır. Bu kartla 7 gün boyunca tüm otobüsler ücretsizdir. Kullanım süresinin geçerli olduğu dilim içerisinde Explore Plus Card ile 2 kez Valletta – Sliema arası ferry seferine, 1 kez de Hop-on Hop-off otobüslerinin yaptığı seferlere katılabilirsiniz.

Valletta Card

Valletta Card ile Malta’nın herhangi bir yerinden başkent, Valletta’ya seyahat ederek, adanın eşsiz kültürel mekanlarını keşfedebilirsiniz. Kart, Sliema ve Cospicua’dan Valletta’ya seyahat etmek için kullanabileceğiniz feribot hizmetinde de geçerlidir. Valletta Card ile The Palace State Rooms, The Palace Armony, The National Museum of Archaeology ve Malta 5D’den herhangi üçünü ziyaret edebilirsiniz. Kart, ilk kullanımdan itibaren 24 saat boyunca geçerli olacaktır. Otobüse her bindiğinizde veya diğer hizmetlerden herhangi birini kullandığınızda kartınızı doğrulamayı unutmayın.