Malta Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan en son güncellemeler için lütfen https://www.visitmalta.com/en/covid-19 adresini ziyaret edin.

Malta Covid-19 Güncellemesi: 25/08/2021

Sağlık Otoritelerimiz tarafından yayınlanan en son güncellemeler için lütfen https://www.visitmalta.com/en/covid-19 ve bu e-postada verilen diğer bağlantıları takip edin.

Malta seyahatinde yalnızca 300/2021 Yasal Bildirimde, 3. Maddede listelenen (https://legislation.mt/eli/ln/2021/300/eng adresine bakın) ülke vatandaşlarına izin verilir ve aşağıda belirtilen Aşı Sertifikalarından biri ibraz edilmelidir. Bu kural 12 yaş ve üzeri herkes için geçerlidir.

• Resmi Malta aşı sertifikası

• EUDCC ağ geçidine bağlı AB, AEA ve AB dışı ülkeler tarafından verilen AB Dijital COVID aşı sertifikası. AB Dijital COVID aşı sertifikası İzlanda, Lihtenştayn, Kuzey Makedonya, Norveç, San Marino, İsviçre, Ukrayna ve Vatikan Şehri'nden alınan sertifikaları da içerir.

• Birleşik Krallık Sağlık Otoritesi tarafından verilen (kağıt veya dijital) Coronavirus (COVID-19) Aşı Sertifikası

• Birleşik Arap Emirlikleri Al Hosn aşı sertifikası

• Dubai Sağlık Otoriteleri tarafından verilen okunabilir bir QR Kodlu BAE aşı sertifikası

• Tam aşılama belgeleyen Türk aşı sertifikası.

• Amerika Birleşik Devletleri CDC Covid-19 Aşı Kayıt Kartı (yalnızca EMA onaylı aşılar) – geçerli bir aşı sertifikası olarak kabul edilmesi için VeriFLY uygulaması aracılığıyla doğrulanması gerekir. VeriFLY uygulaması hem Google Play'de (https://bit.ly/2WkqfrI) hem de Apple AppStore'da (https://apple.co/3x8K0zn) mevcuttur. SSS'leri kontrol etmek için https://go.daon.com/veriflyapp adresini ziyaret edebilirsiniz.

• Okunabilir bir QR Koduna sahip Sırp “Dijital Yeşil Sertifikası”

• Cebelitarık, Jersey ve Guernsey aşı sertifikası

• Halk Sağlığı Bakanlığı, Doha, Katar tarafından verilen Covid 19 aşı sertifikası

• Arnavutluk Dijital Covid Sertifikası // Sertifika dixhitaleshqiptare COVID

• Medicare Express Plus Uygulaması aracılığıyla doğrulandığı şekliyle Avustralya COVID-19 Dijital Sertifikası. Uygulama hem Google Play'de (https://bit.ly/2VRTwKk) hem de Apple AppStore'da (https://apple.co/3g0nCSR) mevcuttur. Daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz: https://bit.ly/3yLkKRp

ÖNEMLİ: Aşı Sertifikası yalnızca şu durumlarda geçerlidir:

1) Malta Halk Sağlığı Müfettişi tarafından tanınan ve onaylanan Avrupa İlaç Ajansı (EMA) olan Pfizer-BioNtech, Moderna, Oxford-AstraZeneca ve Johnson&Johnson aşısı ile ilgili olarak düzenlenmiş olan.

 **not – EMA onaylı aşıların karma kullanımını gösteren Aşı Sertifikaları da kabul edilmektedir.

2) Aşının ikinci dozunun (Johnson&Johnson durumunda bir doz) Malta'ya varmadan en az 14 gün önce yapılmış olması şartıyla, tüm aşılama sürecini kapsar.

Aşağıdaki sertifikalar Malta'ya seyahat için GEÇERLİ DEĞİLDİR:

• COVID-19'dan iyileşme sertifikaları

• COVID-19'dan iyileşen kişiler için de 2 doz gerektiren sadece 1 doz aşı için aşı sertifikaları

• Son dozdan itibaren 14 günden daha az süreye sahip aşı sertifikaları

• AB Dijital COVID Sertifikasında veya başka bir şekilde Negatif Hızlı Antijen Testi

 

Image
1

5-11 yaş arasındaki çocuklar, nazofaringeal RT-PCR testinin negatif olması (Malta'ya varıştan en az 72 saat önce yapılmış) olması koşuluyla, aşıları tam olarak yapılmış ebeveynleri veya yasal vasileri ile birlikte seyahat edebilirler. 5 yaşın altındaki çocuklar herhangi bir seyahat zorunluluğundan muaftır.

Refakatsiz küçükler (16 yaşından küçük) Malta'ya seyahat edemezler.

Hamile kadınların, kişinin hamile olduğunu belirten bir Doktor sertifikası sunarak Malta'ya girmesine izin verilecektir.

Tıbbi nedenlerle aşı yaptıramayan kişilerin covid19.vetting@gov.mt adresine e-posta göndererek Sağlık Otoritelerinden onay talep etmeleri gerekmektedir.

Tüm yolcular ayrıca şu adreste bulunan Dijital Yolcu Bulucu Formunu (dPLF) doldurmalıdır: https://app.euplf.eu/. Form, uçağa binmeden önce ve Malta'ya varışta doldurulmalı ve sunulmalıdır. Gönderilen QR kodlu dPLF, bir akıllı telefon, tablet veya diğer cihazlarda çıktı olarak veya dijital formatta sunulabilir.

Malta'ya varışta geçerli bir sertifikası olmayan herhangi bir yolcu (5 yaş ve üstü), Sağlık Otoriteleri tarafından gecelik 100 € ücret karşılığında sağlanan bir konaklama yerinde 14 günlük zorunlu karantina (sadece kahvaltı dahil), yürürlüğe girecek. Bu, 300/2021 sayılı Yasal Bildirimde listelenmeyen ülkelerden gelen yolcular için de geçerlidir.

Karantinaya alınan kişilerin, herhangi bir semptom geliştirmemesi veya Covid-19 için pozitif test yapmaması koşuluyla, dönüş bileti göstererek 14 günlük süre dolmadan Malta'yı terk etmelerine izin verilecek.

Malta pasaportu sahipleri, Malta'da ikamet edenler ve Malta'yı ziyaret etmek için önemli bir nedeni olan, ancak onaylanmış bir Aşı Sertifikası olmayan diğer kişiler, Malta'ya girebilmek için Malta Halk Sağlığı Yetkililerinden izin almalıdır. Bu yetkilendirme, covid19.vetting@gov.mt adresine bir e-posta gönderilerek ve konu satırına şu metni yazarak talep edilebilir: “CONSIDER [Ülke Adı/Çıkış Devleti]”. Sağlık Otoriteleri onay verirse, verilen talimatlara uyulmalıdır.

Karantina ile ilgili sorularınız varsa, lütfen https://deputyprimeminister.gov.mt/en/health-promotion/covid-19/Pages/quarantine.aspx veya covid19.vetting@gov.mt e-posta adresinden sağlanan bilgiler aracılığıyla Sağlık Yetkilileri ile iletişime geçin.

Aşağıdaki web siteleri aracılığıyla güncellemeleri takip edebilirsiniz:

https://www.visitmalta.com/en/covid-19/

https://deputyprimeminister.gov.mt/en/Pages/health.aspx