Otel, pansiyon, villa, apart, hostel... Herhangi bir ülkeye ziyaret için gittiğiniz bu seçenekler konaklama için en ideal olanları olarak görülüyor, değil mi? Peki hiç bir otantik çiftlikte konaklamak ister miydiniz? Kulağa çok ilginç gelse de Malta'da bu mümkün. Özellikle Malta'nın adalarında, turistler için dönüştürülmüş çiftliklerde konaklayabilir, farklı bir deneyimin keyfini çıkarabilirsiniz.

Image
4

Bazıları 400 yıldan fazla yapım ömrüne sahip olan çiftlikler genellikle Gozo Adası'nda yer alsa da standart otel tipi konaklamaya göre son derece ilgi çekici bir alternatif sunar. Çoğu çiftlik evi kendi içerisinde özel korunaklı havuza sahiptir. Şık bir şekilde döşenen ve dekorasyonda rustik stilin tercih edildiği çiftlik evlerinde tüm modern imkânları bulabilirsiniz. Birkaç alternatife göz atmak isterseniz, eko-sertifikalı çiftlik evlerinden bazısını sizin için derledik:

1.  Arzella, Gozo Adası

Gozo'nun çiftlik evleri için tipik rustik dekorasyon stilini korumak amacıyla konaklamaya dönüştürülen Arzella, 150 yıllık bir geçmişe sahiptir. 350 metrekarelik geniş alanı içerisinde oturma odası, geniş salon, yemek masası, yarı açık mutfak ve zemin katta çamaşır odası ile tuvalete sahiptir. Mutfakta, konaklama sırasında ihtiyaç duyulabilecek tüm araç ve gereç bulunur. Bahçesinde duş, barbekü, 30 metrekarelik yüzme havuzu, kamelya ve geniş tarlalara bakan bahçe mobilyaları yer alır. Ev içerisindeki tüm mobilyalar birinci sınıf çam ağacından yapılmıştır.

3 geniş yatak odası bulunan çiftlik evinde, 2 adet en-suite banyo da mevcuttur. İki yatak odasında çift kişilik yatak, bir adet de tek kişilik yatak vardır. Böylece 6 -7 kişi rahatlıkla konaklayabilir.

Image
2

2. Casetta Menzja, Gozo Adası

Gozo Adası'nın Sannat Köyü yakınlarında bulunan çiftlik evi, restoranlara, yerel barlara ve alışveriş noktalarına yakın mesafededir. Adanın hemen kıyısında yer aldığı için güney sahili boyunca uzun bir yürüyüş alanına sahiptir. Ayrıca yakınında bulunan Gaza Kanalı, pek çok takım ada manzarası sunar.

Özel yüzme havuzu bulunan çiftlik evi, son derece modern ve yeni mobilyalar ile döşelidir. Geniş bir bahçeye ve eşsiz güneşlenme mekanlarına sahip olan çiftlik evinde 4 ayrı yatak odası vardır. Yatak odalarının üçünce çift kişilik yatak, birinde ranza tipi ayrı bir yatak bulunur. Böylece 8 kişiye kadar konaklama imkânı sunar. Ayrıca yatak odalarının orta alanında 2 adet banyo yer alır.

Çiftlik evinin mutfağı, konaklama sırasında ihtiyaç duyulabilecek tüm aletlerle donatılmıştır. Serin aylarda konaklamak isteyenler için salon ortasında otantik bir hava katan odun sobası da vardır. Bunların dışında 85 farklı kanala sahip televizyon, kablosuz internet, Playstation 2 mevcuttur.

3. Citadel View Çiftlik Evi, Victoria, Gozo Adası

Tam bir Akdeniz çiftlik evi karakteristiğinde döşenmiş olan Citadel, Gozo Adası'nda yer alan Victoria bölgesinin eteklerinde konumlanmıştır. Muhteşem kale manzarasına sahip olan ve yaklaşık 100 yıllık bir geçmişe sahip olan çiftlik evi yakınındaki restoran, market ve yerel barlara 5 dakika yürüme mesafesindedir.

Geniş bahçesinde yer alan yüzme havuzu üzerinde gece aydınlatması da mevcut olduğundan sıcak yaz akşamlarında havuz içinde rahatlayabilirsiniz. Havuz çevresinde şezlong ve dışarıda yemek yemek için ayrı bir masa da yer alan bahçede mangal partisi için bir de barbekü imkânı bulunur.

İkisinde ebeveyn banyosu bulunan 3 yatak odasında  6 kişi konaklayabilir. Çocuklu aileler için talep edilirse beşik de tedarik edilebilir. Tüm mutfak eşyaları ve beyaz eşyaların bulunduğu lüks çiftlik evinde DVD oynatıcı, kablosuz internet ve TV da mevcuttur.

Image
3

4. Dar Il-Marhab, Xewkija, Gozo Adası

Gozo Adası'nın en eski köyü olan Xewkija'da ye alan Dar Il-Marhab, 17. yüzyılın başlarında inşa edilen son derece otantik bir çiftlik evidir. Mgarr Ix-Xini plajına yürüme mesafesinde yer alan çiftlik evinin özellikle bahçesi son derece ilginçtir. Zeminde desenli karo taşları ile ana taş kemerli koridorlar bulunan bahçesinde, pek çok bitki ve kıpkırmızı begonviller bulunur. Alt katta direkt bahçeye açılan en-suite tarzı büyük bir yatak odası yer alır.

Avlunun aşağı kısmında yer alan altın renkli granit tezgah ve sekiz sandalyeli oyma yemek masası Venedik tarzında üretilmiştir. Çiftlik evinin geniş mutfağında no-frost buzdolabı, çamaşır makinesi ve ocak yanı sıra pek çok mutfak eşyası bulunur. Uzun süreli konaklamalarda haftada bir kez özel temizlikçi gelir ve tüm evi temizler.

Bahçede 14 x 8.5 metre boyutlarında özel yüzme havuzu ve 100 metrekareden daha geniş bir güneşlenme alanı vardır. Üç adet çift kişilik yatak odası ve diğer odalarındaki açılabilir yataklar sayesinde 9 kişiye kadar konaklama imkânı sunulur. Çiftlik evinin birinci katı, çevredeki arazilere ve Rotunda Kilisesi'ne bakan özel bir terasa açılır. Çevreyi gezmek isteyen ziyaretçiler için bisiklet ya da araba kiralama hizmeti de verilir.

5. Dar Is-Saqwi, Munxar, Gozo Adası

Yaprak dökmemesi ile bilinen Xlendi Vadisi'nde yer alan Dar Is-Saqwi çiftlik evi, 180 derecelik panoramik manzaraya sahiptir. Ahşap kirişler, kemer geçitler, taş yürüyüş yolları ile oldukça otantik bir görünüm sunar. Merkezi bir avluya açılan çiftlik evinin zemin katında iki adet yatak odası bulunur. Yatak odalarından birinde çift kişilik yatak, diğerinde ise en-suite banyo bulunan dört adet tek kişilik yatak vardır.

Tam donanımlı bir mutfağa sahip olan çiftlik evinde uydu TV, DVD oynatıcısı ile diğer tüm gerekli beyaz eşyalar bulunur. Zemin katta ayrıca 6 kişilik bir jakuzi de vardır. Bahöesinde geniş bir yüzme havuzu, iki araçlık otoparkı, barbekü bulunan terası ve geniş bir balkonu bulunan korunaklı çiftlik evinde huzurlu bir tatil sizi bekliyor!

Image
4

6. Dar It-Tina, Nadur, Gozo Adası

Nadur Köyü eteklerinde yer alan Dar It-tina çiftlik evi, San Blas Koyu'na sadece 3 dakika mesafede yer alır. Restoran, bar, mağaza ve market gibi alanlara kolay erişim sunan çiftlik evi, merkezi konumda olmasına rağmen oldukça sessiz ve huzurludur. Hem yetişkinler hem de çocuklar için Nadur Vadisi manzaralı geniş bir yüzme havuzu mevcuttur.

Zemin katta yer alan oturma alanı önünde barbekü imkanı bulunan çiftlik evinde, havuz ve vadi manzaralı birinci katta bir adet çift kişilik yatak odası ve iki adet tek kişilik yatası sayesinde toplam 6 kişi rahatça konaklayabilir. Her odada tavan vantilatörü ve şömine mevcuttu. Ayrıca ücretsiz kablosuz internet ve kablo TV erişimi de sağlanır. Ekstra kişi konaklamalarında, ücret karşılığı katlanabilir yataklar da temin edilir.

7. Hakuna Matata Çiftlik Evi, Xagra, Gozo Adası

Eski bir çiftlik evi olarak tasarlanmasına karşın modern dekorasyonu ile dikkat çeken Hakuna Matata Çiftlik Evi tam bir Walt Disney evleri gibidir. Sıcak yaz aylarında serin tutan taş duvarları, soğuk kış zamanlarında sıcak ve rahat hissetmeniz için dizayn edilmiştir. Bu nedenle yıl boyu misafirlerini bekleyen çiftlik evi tüm imkanlar sunulacak şekilde döşenmiştir. Bahçesinde özel yüzme havuzu olsa da denize açılan bir kıyının sakin kırsal bir bölgesinde konumlanan çiftlik evi, Xaghra Köyü eteklerinde yer alır. İki adet yatak odasında çift kişilik yatak bulunduğundan toplamda 6 kişi konaklayabilir.