Günümüzde kariyer basamaklarını başarıyla tırmanabilmek için yabancı dil bilmek son derece önemli hale geldi. Yapılan araştırmalara göre işverenlerin yüzde 50’si iyi seviyede İngilizce bilmenin, işe alım sürecinde en önemli faktör olduğunu belirtiyor. Çalışanlarında herhangi bir yabancı dil eğitimi ya da bilgisi aramayan işverenlerin oranı ise yalnızca yüzde 10 – 15 ile sınırlı kalıyor.

Kariyer için yabancı dil bilmenin önemi ise iş görüşmelerinin yanı sıra işe girdikten sonra kurum içinde ya da sektörde yükselme konusunda ön plana çıkıyor. Bu nedenle Z kuşağının tercihi; kendini geliştirip dil öğrenmek ve öğrendiğiyle de iş hayatında daha yüksek seviyelere ulaşmak için avantajlarıyla daha iyi imkanlara sahip olan ülkelere gitmekten yana oluyor. Dolayısıyla yurt dışında dil eğitimi denildiğinde akla ilk gelen ülke ise şüphesiz Malta oluyor.

Konaklama seçenekleri, ulaşım kolaylığı ve ekonomik imkanlarıyla diğer Avrupa ülkelerine nazaran daha çok avantaja sahip olan ülke, bir öğrencinin beklentilerini fazlasıyla karşılayabilen yapısıyla da oldukça dikkat çekici.

Tarih boyunca büyük savaşlara sahne olan Malta, 7000 yıllık mimari yapısıyla Akdeniz’in tam ortasında yer alır. Akdeniz’in mavisi ve bal rengi taş yapılarıyla da dikkat çeken bu küçük ada ülkesi, günümüzde yurt dışı eğitimi başta olmak üzere tatil konusunda da önemli bir çekim merkezi olma özelliği taşımakta.

Coğrafi konumu itibariyle Akdeniz’in tam kalbinde yer alan bu küçük ada ülkesi, yurt dışında dil eğitiminin de vazgeçilmez adreslerinden. Eğitim ülkede küçük yaşlarda başladığı için yerel halkın büyük çoğunluğu akıcı bir şekilde İngilizce konuşabilmektedir. Dolayısıyla Malta’ya geldiğinizde dil konusunda kesinlikle sorun yaşamayacağınızdan emin olabilirsiniz.

Image
1

Malta’da Dil Eğitimi Almanın Avantajları

Malta’da dil eğitimi almanın ayrıcalıklarının başını çeken etkenlerden biri de diğer ülkelere nazaran daha ekonomik olmasıdır. SchengenVizesi’nin olmasından dolayı Avrupa ülkelerine yakınlığı da öğrencilere diğer ülkeleri ziyaret etme şansı verir. Malta’daki dil okullarının hemen hepsi Malta Eğitim Bakanlığı onaylı FELTOM üyeleridir. Kurslar, St. Julian’s, St. Paul’s Bay ve Griza’da bulunan dil okullarında verilmektedir.

Farklı Alternatiflerde Konaklama Seçenekleri

Malta’da konaklama organizasyonu genellikle öğrencinin tercih ettiği dil okulu tarafından yapılmaktadır. Dolayısıyla konaklama seçenekleri okuldan okula değişiklik gösterebilir. Özellikle kısa dönem dil eğitimi almak isteyen öğrenciler arasında en popüler konaklama seçeneklerinden bir tanesi de aile yanında konaklamadır. Aile yanı konaklamada kahvaltı ve akşam yemeği ya da yemeksiz seçenekleri tercih edilebilir. Bazı okullar ise öğrenci rezidansları ve yurt gibi seçeneklere sahiptir. Bu konaklama tiplerinde kendinize özel tek veya arkadaşlı oda tercih ederek, daha özgür bir ortamda dil öğrenebilirsiniz.

Malta’da İngilizce eğitimi veren dil okulları değişik alanlarda seçenekler sunmaktadır. Genel İngilizce eğitiminin yanı sıra TOEFL, IELTS gibi sınavlara hazırlık ya da akademik amaçlı eğitimlere ek olarak iş İngilizcesi eğitimi de alınabilmektedir.

Malta’da Dil Eğitimi Ne Kadar Sürüyor?

Malta’da İngilizce kursuna haftalar, aylar hatta bir yıl boyunca katılabilmeniz mümkün. Dolayısıyla tercih ettiğiniz kursun süresi tamamen size bağlı olarak değişkenlik gösterecektir.  Malta’da 1 aylık dil kursu genellikle yeni bir kültür öğrenirken dil becerilerini güçlendirmek isteyenler için uygunken, 3 aylık dil eğitimi ise yurt dışında okumak için fazla vakti olmayıp, dil becerilerine hakim olurken farklı kültürleri tanımak isteyen gençler ve öğrenciler için uygun olmaktadır.

İngilizce seviyenize bakılmaksızın uzun süre yurt dışında yaşamak her zaman eşsiz bir deneyimdir. Bu nedenle Malta’da 6 ay boyunca İngilizce öğrenirken diğer taraftan da ada kültürünü tanıyarak, dil becerilerinizin önemli oranda ilerlediğini kaydedeceksiniz. Malta’da 1 yıllık dil eğitiminde ise akıcı bir şekilde İngilizce konuşabilir hale gelebilirsiniz.

Malta’da Dil Kursuna Giderken Çalışmak Mümkün müdür?

Malta dil okulları ile yalnızca yeni bir dilin değil, yeni bir ülkenin de kapıları sonuna kadar açılır. Yapılan yönetmelik değişikliği ile birlikte Malta’da dil eğitimi alan öğrencilere çalışma hakkı da verilmiştir. Ada’da 3 aylık staj imkanından yararlanabilmek adına dil eğitiminizin en az 32 hafta sürmesi gerekmektedir.

Image
2

Neden Malta Dil Okulları?

Akdeniz’in ortasında üç küçük adadan oluşan Malta, dil okulları ararken aklınıza gelen ilk seçenek olmayabilir. Ancak 180 yıl boyunca İngiliz yönetiminde kaldığı için adanın resmi dili aynı zamanda İngilizce’dir. Bu nedenle günlük hayatınızda İngilizce’yi anadili olarak konuşan yerli halkla bolca pratik yaparak Malta dil kursu deneyiminizi en üst düzeye çıkarabilirsiniz.

İtalya’nın güneyindeki bu şirin küçük ada, bir yandan eğitim alırken öte yandan da tatil yapmak isteyen öğrenciler için cazip imkanlar sunar. İngiltere’nin çoğu zaman kapalı, bulutlu ve yağmurlu havası yerine özellikle yaz aylarında deniz ve güneşin de nimetlerinden yararlanmak isteyen binlerce kişi, Avrupa’nın her yerinden Malta’yı tercih etmektedir. Dolayısıyla Malta hem yurt dışı eğitimi hem de yaz tatilini aynı zamanda tek maliyetle yapmanızı sağlar.

İşte Malta’da eğitim almanın başlıca ayrıcalıkları…

Schengen vizesi almak çok daha kolay

Malta vize işlemlerinde diğer ülkelere oranla daha esnek olduğu için İngilizce konuşulan diğer ülkelerden vize alamayacak durumda olan öğrenciler için iyi bir alternatif oluşturmaktadır. Malta’da konsolosluk tarafından akredite olan bir okul ayarladıysanız çok rahat bir şekilde Schengen Vizesi alabilirsiniz.

Türkiye’ye çok yakın

İstanbul’dan yalnızca 2 buçuk saat uzaklıkta bulunan Malta’ya haftanın her günü Türk Hava Yolları’nın uçuş seferi bulunmaktadır. Bunun yanı sıra adada ulaşım da oldukça kolaydır. Bir şehirden başka bir şehre seyahat etmek yaklaşık 10 – 15 dakikadır. Ülkenin ulaşım konusunda gelişmiş bir yapıya sahip olması adanın en çok tercih edilen yerlerinden biri olmasını sağlamıştır.

Akdeniz ikliminin cazibesi

Kışın bile ılıman bir iklime sahip olan Malta’da eğitim hayatınız kesinlikle dört duvar arasında geçmez. Malta, Akdeniz’e özgü olmasının yanı sıra kültürel dokusu ile de cazibesi olan bir adadır. Birbirinden güzel plajları ve güzel havası sayesinde eğitim için buraya gelenler için adayı keşfetmek oldukça keyiflidir. Siz de Malta’nın mavi sularında yüzerek, bu küçük ada da eğitim almanın ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.

Yerliler tarafından en çok kullanılan ikinci dil: İngilizce

Uzun yıllar altında kaldıkları İngiliz sömürgeciliğinin en güzel sonuçlarından biri de ada halkının İngilizce’yi hayatlarına dahil etmiş olmalarıdır. Ada halkı gündelik yaşamlarında ağırlıklı olarak Maltaca ve İngilizce konuşmaktadır.

Dünyanın her yerinden gelen insanlarla tanışma şansı

Malta içinde barındırdığı doğal ve tarihi zenginliklerinin yanı sıra gelişmiş eğitim olanaklarıyla da her yıl binlerce öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Tüm yıl boyunca adada sosyal ortamlarda sohbet ederek kaynaşabileceğiniz yepyeni insanlarla karşılaşabilirsiniz.

Image
3

Dünyadaki en güvenli ülke

Avrupa’nın en düşük suç oranlarına sahip ülkesi Malta’ya gittiğinizde hırsızlık ya da dolandırıcılık ile karşılaşma ihtimaliniz oldukça düşük olacaktır. Bu sebeple kendinizi güvende hissederek öğrencilik hayatınızı doyasıya yaşayabilirsiniz.

Açık hava etkinlikleri için ideal bir mekandır

Malta; kaya tırmanışı, yürüyüş, su sporları, futbol, yelken veya sadece sahilde dolaşmaktan hoşlanan herkes için adeta bir cennettir. Ada sularındaki deniz yaşamı Akdeniz’deki en çeşitli ve renkli bölgelerinden birisi olarak bilinmektedir. Bu nedenle buradaki dalış deneyimi yurt dışı eğitimi için adada bulunan öğrencilere benzersiz bir heyecan yaratacaktır.

Birbirinden lezzetli yemekler

Dünyanın en iyi mutfaklarından birine sahip olan Malta, yemekleriyle de oldukça meşhurdur. Ada yemekleri her daim taze, mevsimlik ve oldukça lezzetlidir. Malta mutfağının en çok tercih edilen lezzetleri taze makarna, zeytinyağı ve deniz ürünleridir. Malta atıştırmalık hamur işleri ile de oldukça ünlüdür.