Bazı yerler vardır adeta yaşayan bir müze gibidir. Sokaklarında dolaşırken farkında olmadan kendinizi bir anda oranın tarihini solurken bulursunuz. Bazı yerler ise gece hayatının çılgınlıklarıyla ünlüdür. Tek amaçları vardır, o da şüphesiz ki tatilinize biraz daha renk katmaktır. Ancak ben bunların ikisini de yapabileceğim bir yer arıyorum diyorsanız rotanızı şimdiden Akdeniz’in turizm cenneti Malta’ya doğru çevirmenizde fayda var.

Üç adaya yayılmış olan Malta’nın yüzölçümü her ne kadar küçük olmasına rağmen gezilecek yerlerinin sayısı oldukça fazladır. En güzeli de yılın neredeyse tamamının güneşli ve sıcak geçiyor olmasıdır. Bu nedenle adaya yapacağınız tatili yılın hangi dönemine denk getirirseniz getirin, güneş unutmayın ki her daim burada sizinle birlikte olacaktır.

Image
1

Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında gece hayatıyla da oldukça ön plana çıkan Avrupa’da tatil denilince akla ilk gelenlerden biri de günün ilk ışıklarına kadar devam eden gece hayatı olmaktadır. Şüphesiz ki gece hayatı canlı olan şehirler, ziyarete gelen turistleri de oldukça cezbederler. Çünkü gece hayatı canlı olan şehirler havanın kararmasıyla birlikte renkli, şaşırtıcı ve sıradışı bir görünüme bürünüverir. Aynı Akdeniz’in güneyinde kalan Malta adasında olduğu gibi…

Malta’nın en büyük gelir kaynaklarından biri olan turizmin belki de en önemli etkenlerinden biri de gece hayatı ile ünlü St. Julians’dekiPaceville’dir. Buraya adım attığınız andan itibaren aynı sokak üzerinde sağlı sollu onlarca gece kulübünün sizi beklediğini görürsünüz.

Gece kulübü, bar ve bistroların sıralandığı bölgede Budapeşte’deki gibi izbe ama bir o kadar çekici olan ruinpubs anlayışına benzeyen eğlence ortamları bulunmaktadır.

Kendi dilini kaybeden, onun yerine herkesin anadili gibi İngilizce konuştuğu Malta, aynı zamanda yılın her döneminde İngilizce dil eğitimine giden öğrencilerin tercih ettiği lokasyonlardan da biridir. Durum böyle olunca genç nüfus oranının oldukça yüksek olması, kaliteli gece hayatını da beraberinde getirir.

İşte Malta’daki gece hayatına damgasını vuran başlıca mekanlar…

Image
2

Seviye 22

Malta gece hayatının popüler yerlerinden biri olan St. Julian’daki Seviye 22, lüks iç mekanları ve sofistike servisiyle ünlüdür. Birçok ünlüyü ağırlayan mekan, ülkedeki en çok ilgi gören gece kulüplerinden de bir tanesidir. Hafta sonları canlı konserlerin yapıldığı mekan da günün ilk saatlerine kadar doyasıya dans ederek, eğlenebilirsiniz. 

Bar Native

İki bölümden oluşan kulübün arka tarafında salsa bölümü bulunmaktadır. Canlı müzik ve birçok iyi dansçıya buraya denk gelmeniz mümkündür. Salsa veya Bachata gibi Latin müzik ve danslarını sevenlerdenseniz burası tam da size göre bir yerdir.

Footloose Fun Bar

Çoğunlukla popüler şarkılar çalan mekan, genellikle öğrenci ve gençlere hitap etmektedir. Mekan oldukça bohem bir atmosfere sahiptir. Her güne ayrı bir temada parti düzenleyen bu eğlence mekanı, Karayipler konsepti perşembeleriyle ünlü. Latin kıvraklığını mekanın her köşesinde hissedebileceğiniz gibi Perşembe günlerine özel kokteyllerin de tadını çıkarabilirsiniz.

Image
3

Havana Club

Genç ya da yetişkin birçok kişinin vazgeçilmezi olan Havana belki de Paceville’in en ünlü ve en büyük mekanlarından biridir. R&B, Rap ve Pop gibi karışık parçalar çalan kulüp, başarılı ses sistemi ve modern dekorasyonuyla kesinlikle gidilmesi gereken yerlerin başını çeker.

Hugo’s Passion

Malta’da dans etmek için gidebileceğiniz mekanların içinde şüphesiz ki en iyi alternatiflerden biri de Hugo’sPassion olmaktadır. Geniş bir alana sahip mekanda içkisini alanlar balkonda da vakit geçirebilmektedirler. TuesdayNights ve VIP Fridays gibi organizasyonlar düzenleyen Hugo’sPassion’da direk dansı hünerleri sergilenerek, en popüler şarkılarla doyasıya eğlenilebilir.

Fuego Latin Club

Latin müziğini en iyi yaşayabileceğiniz mekanlardan biri de Fuego’dur. Mekanın bahçesindeki palmiyeler altında dans ederek, çıkışta da iki dakika mesafedeki sahile gidip dinlenebilirsiniz.

Image
4

Cafe Del Mar Malta

Şehrin en havalı havuz partilerine ev sahipliği yapan Cafe Del Mar Malta, Çarşamba ve Cuma günleri düzenledikleri partilerle denize karşı havuz keyfi yapmak isteyen herkese kapılarını açıyor. Sezonun en yoğun dönemlerinde ünlü DJ’leri de ağırlayan Cafe Del Mar Malta, şehrin en fazla rağbet edilen havuzuna da ev sahipliği yapıyor.

Plush

Paceville’deki barlar sokağının hemen girişinde bulunan Plush, her zevke hitap ederek 3 ayrı bölümden oluşmaktadır. Günün yorgunluğunu atmak için Plush Bar, daha sofistike bir atmosfer için PlushLounge ve özel organizasyonlar içinse PurpleRoom tercih edilebilir.

Smooth Jazz

Şehrin bir elin parmağını geçmeyen caz barlarından biri olan SmoothJazz, farklı müzikal tatları arayanları kendine çeker.  Yerel ve yabancı caz sanatçılarını ağırlayan bu mekan, sade bahçesi ve canlı müzik alternatifleriyle benzer mekanlar arasından kolayca sıyrılmaktadır.

Ryan’s Irish Pub

Irishpub severler için farklı bir seçenek olan Ryan’sIrishPub, Salı ve Perşembe günleri 11.30’dan 01.00’e kadar açıkken, cuma ve cumartesi günleri ise saat 04.00’e kadar açık kalmaktadır. Mekan, maç izleme keyfi eşliğinde Guinness marka bira içmek isteyenlerin de uğrak yerlerinden biridir.

Quarterdeck Cocktail& Wine Bar

Hilton Otelin bünyesinde bulunan QuarterdeckCocktail& Wine Bar, seçkin bir ortamda Malta’nın dokusunu hissetmek isteyenlere Portomaso Marina’sının manzarasını sunar. Lüks severler için hem konaklamayı hem de gece hayatını bir araya getiren bu mekan, şık çizgisiyle de öne çıkmaktadır.